Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Trudy Dunnink adjunct-directeur
Telefoon: 06 - 53 97 53 27
E-mail: tdunnink@ncj.nl

Nieuw in de JGZ Academie: e-learning Gezonde slaap en slaapproblemen

dinsdag 27 februari 2018

Er is weer een nieuwe e-learning in de JGZ-academie ontwikkeld: de e-learning gezonde slaap en slaapproblemen. Deze is ontwikkeld als Quest en is gebaseerd op de JGZ-richtlijn Gezonde slaap en slaapproblemen. Met de Slaapquest test je jouw kennis en inzicht over deze richtlijn bij kinderen en dit geldt als toets. Het is daarom belangrijk dat je de richtlijn goed hebt doorgenomen voordat je begint.

De Quest is als serious game opgezet: je krijgt 16 opdrachten waarmee per opdracht 30 minuten slaap (als punten) verdiend kan worden. Als 6 uur slaap van de in totaal te behalen 8 uur gehaald is, ben je voor de gehele Quest-e-learning geslaagd. Het kost minuten (punten) als je voor ondersteuning kiest door een hulpkaart te trekken. Iedere Quest is anders: er zijn sleepvragen, meerkeuzevragen en stellingvragen. De volgorde van de Quest staat vast.

Deze e-learning is ontwikkeld met financiering van ZonMw. Accreditatie is gerealiseerd voor verpleegkundigen en doktersassistenten. De accreditatieaanvraag voor jeugdartsen en verpleegkundig specialisten loopt nog.

Ga naar de JGZ Academie >

Bekijk ook: