Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Trudy Dunnink adjunct-directeur
Telefoon: 06 - 53 97 53 27
E-mail: tdunnink@ncj.nl

Nieuw in de JGZ Academie: E-learning Taalstimulering door voorlezen

dinsdag 14 november 2017

Er is weer een nieuwe e-learning beschikbaar in de JGZ Academie: De e-learning Taalstimulering door Voorlezen. De e-learning is een handig hulpmiddel voor professionals in de JGZ om kennis op te frissen en deskundigheid te vergroten. Het helpt bij het bespreken van het belang van voorlezen.

Voorlezen maakt groot verschil. Van de kinderen die niet worden voorgelezen heeft maar 30% voldoende woordenschat voor een goede start op school. En een kind dat opgroeit in een taalarm gezin, hoort in de vier jaar voordat het naar school gaat 30 miljoen woorden minder dan in een taalrijk gezin. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70% voldoende woordenschat.

De e-learning is ontwikkeld in het kader van BoekStart, een leesbevorderingsprogramma van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek. De module biedt veel voorbeeldmateriaal en bevat een reader met verdiepend materiaal. De e-learning wordt afgesloten met een toets en is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V, de ABFRE en de AbSg, het Verpleegkundig Specialisten Register en KaBiZ. Financiering van ZonMw maakte de e-learning mogelijk.

Ga naar de JGZ Academie