Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Ondine Engelse adviseur
Telefoon: 06 - 53 97 60 45
E-mail: oengelse@ncj.nl

Informatie over veilig slapen veel geraadpleegd op Opvoeden.nl

maandag 27 maart 2017

In januari 2016 droeg het NCJ de informatie van Veiligslapen.info over aan Opvoeden.nl. Ruim een jaar later is het effect zichtbaar: De onderwerpen slaaphouding, slaapritme, veilig slapen en bedinrichting telden bij elkaar ruim 73.000 bezoekers en behoren tot de 50 meest gelezen onderwerpen.

Informatie beter vindbaar maken

In april 2015 nam het NCJ de preventieve activiteiten van de Stichting Wiegedood over, inclusief de beide websites van de stichting met informatie over veilig slapen en de preventie van wiegendood. Om de informatie over veilig slapen, vooral voor ouders, nog beter vindbaar te maken, vroeg het NCJ Opvoeden.nl om de inhoud van de website Veiligslapen.info over te nemen. Ruim een jaar later kijken we terug op het resultaat.

Aanschuifbedje en alarmapparaten

De statistieken laten zien dat de informatie van Veiligslapen.info gevonden wordt. Het NCJ zorgt dat dit betrouwbaar en actueel blijft. Door reclames op televisie van het aanschuifbedje (co-sleeper) ontstonden er vragen bij ouders over de veiligheid en gebruik hiervan. Daarom is de productinformatie van het NCJ hierover toegevoegd aan de tekst Samen slapen. Ook blijft wiegendood onder professionals en in de media een veel besproken onderwerp. Het NCJ heeft ook productinformatie over alarmapparaten toegevoegd aan de tekst die hierover gaat.

Denk mee over veilig slapen

Heb jij als professionals tips, praktijkervaringen of andere opmerkingen te delen over veilig slapen? Deel deze dan met ons via het tipformulier van Stichting Opvoeden.nl. Zo help je mee de informatie betrouwbaar en actueel te houden.