Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Nynke Steenbergen adviseur
Telefoon: 06 - 28 27 00 76
E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

‘Contact met je baby’ gratis beschikbaar

donderdag 28 mei 2020

Volgende week (1 t/m 7 juni) vindt de Week van de Ouder plaats. Tijdens deze week geven we extra aandacht aan ouderschap en aansluiten bij ouders. Tijdens de Week van de Ouder stelt Babywerk de interactieve digitale voorlichting ‘Contact met je baby’ gratis beschikbaar, voor prille en aanstaande ouders. Babywerk is een stichting met als doelstelling om de emotionele gezondheid van baby’s en hun ouders te bevorderen.

Digitale voorlichting

De digitale voorlichting helpt aanstaande en prille ouders om zich thuis voor te bereiden op de komst van een baby. Informatie over het voorbereiden op het ouderschap en de band van ouders met hun baby worden uitgelicht. Babypedagoog Ineke vertelt over de signalen van baby’s, hoe je deze kunt herkennen en waarom dat belangrijk is.

 

Zelf op zoek

Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere professionals die werken met aanstaande of prille ouders kunnen deze voorlichting gebruiken om ouder(s) zelf op zoek te laten gaan naar antwoorden op vragen die bij hen leven. Samen met hun partner, vriend of vriendin kunnen aanstaande ouders vragen beantwoorden, oefeningen uitvoeren of opdrachten doen. De voorlichting bevat video’s die kunnen helpen om met elkaar het gesprek aan te gaan. De gehele voorlichting duurt 30-60 minuten.


Help aanstaande of prille ouder(s) aan de beste start samen met hun kind! 

Bekijk de voorlichting hier >

Of scan de QR-code: 

Babywerk schreef ook een informatiebrief over de voorlichting voor ouders. Deze delen wij graag met professionals zodat zij deze makkelijk met ouders kunnen delen.

Download de informatie voor ouders >