Blogpost

Connie, Hans, Eric en Ingrid

Podcast serie ‘Lockdown reflecties’

woensdag 24 februari 2021 | Vind ik leuk | 1653x

Luister in deze driedelige serie 'Lockdown reflecties' naar de lessen, inzichten en ambities die vier experts binnen de jeugdgezondheid hebben opgedaan in het afgelopen jaar. Sociaal pedagoog Merel Steinweg zocht hen op voor een diepgaand gesprek en kwam erachter hoe zij bijdragen aan ‘Veerkrachtige generaties’.

Lockdown reflecties - aflevering 1

In de eerste aflevering gaat Merel in gesprek met Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert over het programma Nu Niet Zwanger. Over hun wens om het gesprek over kinderwens, anticonceptie en seksualiteit veel vanzelfsprekender te maken voor mensen in kwetsbare posities. Over de kansen die deze tijd biedt om elkaar als professionals vanuit verschillende disciplines en regio's makkelijk online op te zoeken. Maar ook de moeilijkheden om juist in deze tijd een nieuwe manier van werken te promoten.

Beluister deze podcast >

Lockdown reflecties - aflevering 2

In het Erasmus MC spreekt Merel met Eric Steegers over het belang van sociale verloskunde. Worden we als samenleving door deze crisis collectief beter in preventie? En welke werelden moeten nog veel meer bij elkaar komen om toekomstige en jonge ouders beter te helpen? Volgens Eric is het tijd voor een minister van preventie.

Beluister deze podcast >

Lockdown reflecties - aflevering 3

In het Zeeuwse Sluis spreken Merel en Ingrid Staal over de druk op ouders in deze tijden. Hoe kunnen we die druk én de veerkracht van ouders meten? En wat kan de jeugdgezondheidszorg vervolgens met deze kennis? Ingrid kijkt zowel door de bril van jeugdverpleegkundige als ook wetenschapper naar deze tijden. Ze weet, het draait allemaal om balans.

Beluister deze podcast >

Meer blogs van Connie, Hans, Eric en Ingrid

Dit is mijn eerste blog.