Nieuws 29 juni 2023

Podcast: balans tussen bewegen én stilzitten bij jonge kinderen

Ook voor de allerkleinsten onder ons levert minder stilzitten en meer bewegen gezondheidswinst op. In de Kenniscast Sport & Bewegen van het Kenniscentrum Sport & Bewegen bespreken beweegspecialist Rebecca Beck en jeugdverpleegkundige Emmy Visser waarom het zo belangrijk is om specifiek aandacht voor het zitgedrag van jonge kinderen te hebben. En wat de relatie tussen bewegen en het gebruik van digitale media is. Er komen mooie voorbeelden uit de JGZ-praktijk langs.

Beschrijving van de aflevering

Regelmatig bewegen en zo min mogelijk lang stilzitten is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van jonge kinderen. Denk aan de gezonde botten, fitheid en de motorische ontwikkeling. De mate waarin jonge kinderen bewegen, is bovendien mede bepalend voor hoe ze bewegen in hun verdere leven. Maar waarom is het zo belangrijk om specifiek aandacht voor het zitgedrag van jonge kinderen te hebben? En wat is de relatie met bewegen en het gebruik van digitale media? Hoe zorg je voor een goede balans? Dit en meer bespreekt Suse van Kleef met jeugdverpleegkundige Emmy Visser en specialist Rebecca Beck.

Luister naar de podcast

Zelf ook aan de slag?

Wil jij ook aan de slag met het beweeg uitnodigend inrichten van jouw omgeving en bijvoorbeeld de gratis stickers voor de aankleedkussens gebruiken? Neem contact op met NCJ adviseur Ellen-Joan Wessels via het contactformulier hieronder.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.