
Nieuw artikel in TJGZ over vaccineren doen we samen
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Nieuws 18 maart 2014
Wilt u dat Jeugdgezondheidszorg (JGZ) het aanspreekpunt is voor jongeren en mentoren als zij vragen hebben over gezond opgroeien en gezonde leefstijl? Wilt u samen met school en gezondheidsbevordering werken aan effectieve maatregelen voor een gezondere jeugd, het terugdringen van schoolverzuim of het creëren van een veilig schoolklimaat? Maar ontbreekt het u aan financiële middelen om JGZ nog beter uit te voeren op en met scholen? Vertel ons uw plan en doe een aanvraag voor extra financiële ondersteuning waarmee u in het schooljaar 2014-2015 een vernieuwend project kunt uitvoeren dat aansluit op wensen en behoeften van jongeren en scholen.
Onder het motto Versterking Jeugdgezondheidszorg (JGZ) op en met scholen zoekt RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) inspirerende projecten voor een gezondere jeugd. Het gaat om plannen gericht op samenwerking tussen JGZ, scholen, gezondheidsbevorderaars, jongeren en hun ouders en waarover het onderwijs, jongeren en JGZ enthousiast zijn. Maar waarbij het ontbreekt aan financiële middelen om de JGZ op en met scholen, en voor en met jongeren (nog) beter en sterker te ontwikkelen. Dat ‘zetje’ kunnen we geven vanuit deze extra versterking.
Organisaties die werken aan JGZ en gezondheidsbevordering in het onderwijs (po, vo en mbo) kunnen een aanvraag doen voor extra financiële ondersteuning voor het schooljaar 2014-2015. Aanvragen kan tot uiterlijk 26 mei a.s. en doet u samen met een school en JGZ-organisatie. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op het Loket Gezond Leven.
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Dit artikel van het NCJ (van Tartwijk et al., 2025), waaraan Roos van Tartwijk heeft bijgedragen tijdens haar wetenschappelijke stage voor de master Geneeskunde aan de VU, laat zien dat de uitvoering van prenatale huisbezoeken binnen de jeugdgezondheidszorg sterk varieert.
Werk jij als JGZ-professional? Dan nodigen we je graag uit om mee te denken in een paneldiscussie over signaleringstools die gebruikt worden bij ouders en hun kind van 0-2 jaar oud als het gaat over ongezonde stress.