
Nieuw artikel in TJGZ over digitale zorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
Nieuws 13 december 2016
Op 31 januari gaan de Digitale Leerweken van start. Je kunt dan gratis, geaccrediteerde workshops volgen over onder andere soa’s, hiv en seks. De gloednieuwe workshops zijn ontwikkeld door Soa Aids Nederland, in samenwerking met de beroepsgroepen en experts.
Soa Aids heeft twee workshops ontwikkeld speciaal voor JGZ-professionals:
In deze workshop staan praktijkgerichte opdrachten en casuïstiek centraal. Je leert hoe je problemen bij adolescenten beter kunt signaleren en adresseren. Ook leer je over de ontwikkeling van 16+ jongeren en welke specifieke kenmerken en risico’s bij deze leeftijdsgroep horen.
‘LHBT-jongeren in de JGZ’ heeft als doel gezondheidsproblemen onder LHBT-jongeren inzichtelijk te maken en ondersteuning vanuit de JGZ te verbeteren.
Voor meer informatie en het aanmaken van een account, ga je naar soaaids.nl. Hier kun je je aanmelden voor de workshops. Je hebt vanaf 31 januari automatisch toegang tot de workshops. De Digitale Leerweken duren van 31 januari tot en met 24 februari.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.
Hananja Boonen, Vionne van der Borden (artsen M+G) en Ellen-Joan Wessels (adviseur bij het NCJ) vertellen vanuit hun ervaring waarom het zo belangrijk is om de focus ook te leggen op de leer- en leefomgeving van kinderen.