Veelgestelde vragen JGZ Academie

Algemeen

 • Wie heeft toegang tot de JGZ Academie?

  Heeft jouw organisatie een Expertisepakket afgesloten? Dan hebben professionals van de organisatie toegang tot de JGZ Academie middels een persoonlijk account. Vanaf dit account kunnen zij alle beschikbare e-learning modules volgen en hun eigen voortgang bekijken.

  Heeft jouw organisatie geen abonnement op het Expertisepakket? Sluit dan een individueel abonnement af

   

 • Welke e-learnings kan ik doen?
 • Zijn de e-learnings uit de JGZ Academie geaccrediteerd?

  De e-learning modules zijn veelal geaccrediteerd voor jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten. Bij het positief afronden van een e-learning module ontvangt een professional 1 of 2 accreditatiepunten per e-learning en een digitaal certificaat.

 • Zijn er alleen e-learnings van het NCJ opgenomen of ook van externe aanbieders?

  In de JGZ-academie zijn ook hyperlinks naar externe e-learnings, relevant voor de JGZ, beschikbaar. Dit is bedoeld als service, deze e-learning hebben we niet zelf gemaakt.

 • Kan de JGZ Academie gekoppeld worden aan het LMS of intranet?

  Indien gewenst en technisch mogelijk, kan een koppeling gemaakt worden vanuit het LMS of intranet van de organisatie met de JGZ-academie. Professionals hebben dan vanuit hun organisatie account direct toegang tot de e-learning in de JGZ-academie zonder dat ze extra moeten inloggen. De eventuele kosten voor deze koppeling zijn voor de abonnementhouder zelf. De kosten voor deze koppeling vallen niet onder het abonnement.

 • Kunnen we als organisatie ook het gebruik van onze professionals monitoren?

  JGZ-organisaties kunnen een medewerker aanwijzen als ‘superuser’ en zo het gebruik van de JGZ Academie door hun professionals monitoren. Bevindingen hieruit kunnen inspiratie zijn voor extra implementatieactiviteiten binnen de eigen organisatie. Superusers hebben beheer over de eigen gebruikersaccounts in de JGZ-academie en zijn het aanspreekpunt voor professionals met vragen.

 • Wanneer komen er nieuwe e-learnings beschikbaar?

  Het NCJ onderhoudt de JGZ Academie en ondersteunt superusers bij het regionale beheer. Doorontwikkeling en updates rondom de Academie worden in overleg met en op basis van behoeftes van organisaties en superusers opgepakt. Het NCJ zorgt ervoor dat er jaarlijks nieuwe e-learning modules worden ontwikkeld en beschikbaar komen via de JGZ-academie.

Inschrijven en inloggen

E-learning en toets

Certificaten & Accreditatiepunten

Overig

Meer weten?

Nathalie Drost

adviseur

Lees meer over Nathalie Drost

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.