JGZ Preventieagenda

Om de gezondheid en ontwikkelingskansen van alle kinderen te bevorderen, is een landelijke, sectorbrede agenda ontwikkeld: de JGZ Preventieagenda. Via de pijlers hechting, ouderschap, weerbaarheid en gezondheid zetten wij in op het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken die een bedreiging voor kinderen kunnen zijn. Zoals kindermishandeling, schoolverzuim en armoede.

Bekijk de animatievideo >

Over de JGZ Preventieagenda

De sector Jeugdgezondheid (het NCJ, branche- en beroepsverenigingen) treden sinds 2016 actief naar buiten met de JGZ Preventieagenda. Door slim samen te werken pakken we maatschappelijke vraagstukken aan en creëren we impact.

Over de JGZ Preventieagenda

Inspiratie en ondersteuning

Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen kan de sector Jeugdgezondheid écht het verschil maken in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Wil jij ook aan de slag met de JGZ Preventieagenda?

Laat je inspireren

Impactvol preventiebeleid

Om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken zijn er verschillende instrumenten die je kunt inzetten. Voorbeelden van instrumenten zijn de preventiematrix of de inzet van effectieve interventies. Weet jij welke activiteiten en interventies er in jouw gemeente zijn? 

Ontwikkel impactvol preventiebeleid


Veerkrachtige generaties

Om te laten zien hoe de sector jeugdgezondheid bijdraagt aan veerkrachtige generaties, delen wij persoonlijke verhalen van professionals, ouders en jeugdigen. Zo maken we onze impactvolle praktijken zichtbaar!

Lees persoonlijke verhalen

Diensten

Wij ondersteunen JGZ-organisaties bij hun dagelijkse praktijk en adviseren o.a. gemeenten en beleidsmakers over lokaal preventie- en jeugdbeleid.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek >

Contactpersoon

Petra Kletter

Telefoon: 06 - 53 97 58 14

E-mail: pkletter@ncj.nl