Integrale Vroeghulp

Ongeveer 3% van alle jonge kinderen (0-7 jaar) in Nederland heeft (mogelijk) meervoudige ontwikkelings- en/of gedragsvragen. Om hen optimale ontwikkelkansen te bieden, zwaardere zorg te voorkomen en ouders te begeleiden, bestaat de werkwijze ‘Integrale Vroeghulp’ waarbij een gezin lokaal, multidisciplinair wordt ondersteunt. De JGZ kan complexe, meervoudige vragen vroegtijdig signaleren en kan fungeren als trajectbegeleider. De landelijke coördinatie van Integrale Vroeghulp ligt bij het NCJ. 

De werkwijze

Integrale Vroeghulp is een werkwijze waarbij multidisciplinaire teams lokaal samenwerken voor het optimaal en vroegtijdig ondersteunen van kinderen met (mogelijk) meervoudige ontwikkelings- en/of gedragsvragen en hun ouders. 

Over de werkwijze

Publicaties

Het NCJ en partnerorganisaties publiceren regelmatig infosheets, blogs en good practices rond Integrale Vroeghulp. Bekijk de website met informatie voor professionals, gemeenten en ouders. Of neem deel aan de vroeghulp community.

Bekijk de website


Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de landelijke Integrale Vroeghulp adviseurs Lieke van der Meulen of Jitty Runia. Bekijk ook de website www.integralevroeghulp.nl en onze themapagina bij VNG.

Contactpersoon

Lieke van der Meulen

Telefoon: 06 - 13 13 64 99

E-mail: lvandermeulen@ncj.nl