Stagiaires

Het NCJ werkt jaarlijks samen met stagiaires om te werken aan de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Hieronder lees je meer over de stagiaires die op dit moment bij het NCJ werkzaam zijn.

Stage bij het NCJ

Ben jij een hardwerkende, zelfstandige, proactieve student die een stage ziet als een investering in zichzelf én in het NCJ dan nemen we jou graag tijdelijk op in ons team als volwaardig collega.

Lees meer

Marina van Egdom

Vanaf eind maart t/m juli 2024 doe ik mijn stage bij het NCJ als AIOS 1e fase Arts Maatschappij en Gezondheid (profiel Jeugdgezondheidszorg). Naast kennismaken met het NCJ als organisatie, zal ik me onder andere bezig gaan houden met de interventie MAZL.

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Leiden en was werkzaam binnen de psychiatrie en huisartsgeneeskunde. Sinds 2012 ben ik werkzaam als jeugdarts in de jeugdgezondheidszorg. In 2022 ben ik gestart met de 1e fase van de opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid.
 

Roos van Tartwijk

Ik ben Roos van Tartwijk en momenteel zit ik in de laatste fase van de masteropleiding Geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Ik doe mijn wetenschappelijke stage van mei t/m september 2024 bij het NCJ in de vorm van kwalitatief onderzoek. Middels vragenlijsten, duidingssessies en aanvullende interviews zal ik inventariseren wat de stand van zaken is rondom de uitvoering van het prenatale huisbezoek binnen de JGZ. Deze huisbezoeken bieden prenatale steun aan zwangeren/gezinnen in een kwetsbare situatie. Ik vind het leuk en waardevol om op deze manier bij te mogen dragen aan de verbetering van preventieve zorg in de JGZ.

 

Aniek van Schaik

Op dit moment ben ik bezig met de laatste fase van mijn master Sociology: Contemporary Social Problems aan de Universiteit Utrecht. Hiervoor loop ik van februari t/m juni 2024 stage bij het NCJ. Ik zal een kwalitatief onderzoek gaan uitvoeren aan de hand van de resultaten van de Staat van het Gezin 2024, de jaarlijkse peiling naar het welbevinden van gezinnen in Nederland. Dit kan ik vervolgens ook gebruiken in mijn thesis, waarin ik een sociologische kijk op het onderwerp kan belichten.

 

Hilke Swinkels

Ik ben Hilke Swinkels, momenteel in opleiding tot jeugdarts. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid start ik mijn beleidsstage bij het NCJ. Als werkend jeugdarts heb ik veelvuldig gebruikgemaakt van de expertise van het NCJ, waardoor ik er enorm naar uitkijk om nu een blik achter de schermen te werpen. Vanuit het werkveld heb ik al ervaring opgedaan met enkele interventies die het NCJ aanbiedt, waaronder Stevig Ouderschap en de GIZ. Het is juist deze praktische ervaring die me zo motiveert om dieper in de processen te duiken die aan de implementatie van deze interventies ten grondslag liggen. Mijn doel is om deze stage af te ronden met een gestructureerd stappenplan dat praktisch toepasbaar is voor de implementatie van alle interventies die onder de paraplu van het NCJ vallen.

 

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.