Nieuws 28 juli 2022

Word jij ook lid van de Stippel-Brigade?

Je kent ze misschien al, of in elk geval hun werk: de Stippel-Brigade. Elke maand proberen ze je een beetje wijzer te maken over een artikel dat recent verschenen is en relevant is voor de JGZ-werkvloer. Dit najaar start weer een opleidingscyclus. Word jij ook Brigade-lid?

Enthousiast clubje

Je wordt onderdeel van een enthousiast en inspirerend clubje JGZ-professionals dat affiniteit heeft met wetenschap en het leuk vindt om zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen die relevant zijn voor het JGZ-werkveld. Het is een gemengde groep met jonge en ervaren mensen, met artsen en verpleegkundigen, met AIOS en gepromoveerden. Zolang je maar enthousiast wordt van onderzoek ben je van harte welkom!

Goed voorbereid starten

We gooien je bij de Brigade natuurlijk niet zomaar in het diepe. Daarom bieden we je een mooie opleidingsmogelijkheid: een EBP training van anderhalve dag, waarvoor acht accreditatiepunten zijn toegekend. De training wordt verzorgd door Willy-Anne van Stiphout die dat erg enthousiasmerend kan. Tijdens de training krijg je concrete handvatten voor het snel en kritisch lezen van een wetenschappelijke publicatie waar je natuurlijk enorm veel aan hebt in je werk als Brigade-lid (en sowieso in je werk als JGZ-professional). Omdat het NCJ de inzet van de Stippel-Brigade heel belangrijk vindt levert zij eenmalig een bijdrage aan de opleidingskosten. Je betaalt daarom dit jaar voor de complete opleiding inclusief lunch slechts €100,-.

Wat verwachten we van Brigadiers?

Het streven is om tenminste twee keer per jaar trekker te zijn van een publicatie, dat wil zeggen dat je het voortouw neemt in het lezen en beschrijven van een artikel in ons portfolioformat. Een van je mede-Brigadiers leest met je mee en redigeert het stuk met je. Daarnaast wordt verwacht dat je ook twee keer per jaar de rol van meelezer op je neemt. Eens in de zes weken komen we ongeveer een uurtje digitaal ‘bij elkaar’ om door te spreken wat er op de rol staat, plannen te smeden en de taken te verdelen. En natuurlijk ook om even bij te kletsen!

Meld je zo snel mogelijk aan!

De leden van de Stippel-Brigade kijken ernaar uit om jou te verwelkomen! Als je nog vragen hebt, stel ze dan aan Merian Bouwmeester. Wil je sowieso lid worden? Stuur Merian dan gauw een mail om je aan te melden.

Datum training

We hebben de opleiding gepland op de volgende data:

  • Maandag 19 september 9.00-17.00 uur en
  • Dinsdag 11 oktober van 12.00 tot 17.00 uur

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.