Nieuws 3 oktober 2017

Winnaar Bert Prinsenprijs: De Opvoedtakel

Maandag 2 oktober vond de aftrap van de Week van de Opvoeding plaats. Een week in het teken van opvoeden en ouderschap. De week ging van start met de uitreiking van de Bert Prinsenprijs, een prijs voor een vernieuwend initiatief voor opvoeden. De winnaar is geworden De Opvoedtakel van Carina Klinkvis en Erwin van der Veen.

De Bert Prinsenprijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De prijs ondersteunt jonge professionals bij het (verder) ontwikkelen van initiatieven op het gebied van opvoedsteun, waar mogelijk en nodig samen met ouders en vrijwilligers. De jury bestond dit jaar uit Bert Prinsen, Marieke Timmermans (NCJ) en Caroline Vink (NJi). Naast De Opvoedtakel waren ook Het Opvoedkwaliteitenspel en Het Familiekrachtcafé genomineerd.

De Opvoedtakel 

De Opvoedtakel is een sterk normaliserend initiatief: praten en nadenken over het gewone opvoeden in moeilijke opvoedsituaties. Het vernieuwende zit in het werken met het beeld van en de metafoor van ‘De Opvoedtakel’ als opstap naar positief opvoeden. De jury vond De Opvoedtakel thuishoren in het rijtje met winnaars omdat het ‘uit de praktijk is vormgegeven’, ‘talloze werkzame elementen van opvoedingsondersteuning op een natuurlijke en simpele wijze benut’ en ‘ouders helpt te kiezen voor een positieve en stimulerende vorm van opvoeden’.
Bekijk hier het gehele juryrapport

De Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding loopt nog tot en met 8 oktober en is voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar blijkt soms best lastig. Meedoen kan aan één van de vele activiteiten. Deze zijn georganiseerd door organisaties door het hele land, o.a. door verschillende GGD-organisaties en CJG’s. Bekijk hier alle activiteiten

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.