Nieuws 24 november 2015

VoorZorg erkend als effectief!

Er is goed nieuws te melden wat betreft de interventie VoorZorg. Op basis van de laatste RCT- onderzoeksresultaten (VUmc/EMGO) is de interventiebeschrijving aangepast en ingediend bij de Erkenningscommissie Interventies.

De interventie VoorZorg heeft de erkenning ‘Effectief: goede aanwijzingen voor effectiviteit’  gekregen. VoorZorg richt zich op het terugdringen van (het risico op) kindermishandeling bij kinderen van een specifieke doelgroep jonge hoog-risico zwangeren om daarmee de ontwikkelings- en gezondheidskansen van de kinderen te vergroten.  VoorZorg verpleegkundigen bezoeken kwetsbare jonge a.s. moeders tijdens zwangerschap en eerste levensjaren bij hen thuis. De interventie verbetert zwangerschaps- en geboorte-uitkomsten (zoals stressreductie, minder roken en huiselijk geweld), verbetert de gezondheid en ontwikkeling van het kind (zoals hechting en veiligheid), verbetert de persoonlijke ontwikkeling van de moeder (zoals scholing en werk, ondersteunend netwerk). Het NCJ wil VoorZorg landelijk uitrollen zodat de doelgroep jonge (a.s.) moeders in risicovolle omstandigheden de interventie ontvangen die zij (en de baby) verdienen in elke gemeente.

Wilt u ook VoorZorg implementeren en uitvoeren in uw regio? Neem voor meer informatie contact op met Marieke Timmermans (mtimmermans@ncj.nl / 06-53975814). 

Lees meer over VoorZorg.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.