Nieuws 8 juli 2022

Voor gemeenten: webinars over kinderarmoede en welbevinden van kinderen en jongeren

Dit najaar organiseren we diverse webinars over kinderarmoede en welbevinden, speciaal voor raadsleden, wethouders en beleidsmakers. In deze webinars gaan we samen met gemeenten op zoek naar wat zij kunnen doen om kinderarmoede aan te pakken en het welbevinden van kinderen en jongeren te versterken. Maak impact voor kinderen en gezinnen door effectief jeugdbeleid.

Portrait of a little boy having fun on grass in park or garden. The boy is standing on hands. Sunny spring or summer evening.

Webinar ‘Aanpak van kinderarmoede’
Op 14 september (van 10.30 tot 12.00 uur) organiseren we samen met de Alliantie Kinderarmoede Nederland een webinar voor gemeentebestuurders. In dit webinar brengen we inzichten over kinderarmoede en nemen we de gemeentebestuurders mee op welke manier je dit naar actie kunt vertalen, hoe dit in te passen in integraal beleid van de gemeente en hoe wij daarbij kunnen helpen.

Meer informatie en aanmelden

Webinars ‘Welbevinden van kinderen en jongeren in jouw gemeente’
Hoe gaat het met de kinderen en jongeren in jouw gemeente? Heb je inzicht in hoe je hun welbevinden kunt beïnvloeden? Wat is je rol als beleidsmedewerker, wethouder en raadslid? Hoe kun je vanuit jouw positie helpen om samen met anderen impact te maken op welbevinden? Doe mee met het webinar van het Nederlands Jeugdinstituut en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en leer waar jouw invloed zit en hoe je de context van kinderen en jongeren kunt versterken. Je kunt het webinar over welbevinden van kinderen en jongeren volgen op twee data:

  • maandag 10 oktober (19.00 – 21.00 uur)
  • donderdag 13 oktober 2022 (10.00 – 12.00 uur)

Meer informatie en aanmelden

Workshops
Heb jij zicht op welke activiteiten en interventies in jouw gemeente beschikbaar zijn voor verschillende doelgroepen, zoals jeugd, volwassenen en ouderen? Wil jij ook aan de slag met duurzaam preventiebeleid? Volg de workshop Focus op preventie.

Meer informatie over Focus op preventie

Impact maken door effectief jeugdbeleid
Het Nederland Jeugdinstituut (NJi) en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) stonden samen met een stand op het VNG Jaarcongres 2022. Ons doel? In gesprek gaan met zoveel mogelijk gemeenten over effectief jeugdbeleid. En hoe je daarmee daadwerkelijk impact maakt voor kinderen en gezinnen, zodat ze zo gezond en kansrijk mogelijk kunnen opgroeien.

Een preventieve en generatiebewuste aanpak helpt hierbij. Maar we weten ook dat er geen snelle oplossingen zijn; het kost tijd om kennis over wat werkt samen te benutten. Bovendien spelen er in veel gemeenten dezelfde vraagstukken, zoals: Hoe kunnen we de zorgvraag terugdringen? Wat zijn de effecten van investeren in preventie? En hoe komen we tot een samenhangend beleid, gericht op het welbevinden van kinderen en jongeren? Speciaal daarvoor ontwikkelden we een digitale goodiebag met praktische kennis en tools. En informatie over onze webinars ‘Versterken van welbevinden van kinderen en jongeren’ en ‘De aanpak van kinderarmoede’.

Naar de goodiebag

NCJ-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het NCJ en actuele onderwerpen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.