Nieuws 11 juli 2017

Stoptober ’28 dagen niet roken!’ Doe mee!

Op 8 september 2017 start voor de vierde keer de campagne Stoptober ‘28 dagen niet roken!’ Het doel is om rokers aan te moedigen 28 dagen niet te roken. Doe mee aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer of door Stoptober tijdens consulten onder de aandacht brengen bij rokende patiënten.

Posters en flyers zijn gratis beschikbaar, bestel direct

Waarom meedoen aan Stoptober?

  • Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren én steunen elkaar. 
  • Uit vorige jaren weten we dat Stoptober ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst. 
  • Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om vol te houden al vijf keer zo groot is geworden.

Materialen bestellen
De promotiematerialen (posters en flyers) zijn dit jaar gratis te verkrijgen via het Trimbos Instituut. Indien je als JGZ-professional onder de GGD valt kun je voor het bestellen van gratis promotiematerialen contact opnemen met GGD GHOR Nederland via stoptober@ggdghor.nl.

De Stoptober materialen worden vanaf half augustus verstuurd (bestellen kan tot uiterlijk 14 augustus). De campagne start op 8 september. Vanaf 8 september 13:00 uur mag het materiaal gebruikt worden.

Vragen?
Neem contact op met Chantal van den Thillart van het Trimbos, via CThillart@trimbos.nl of met het Stoptoberteam van GGD GHOR Nederland, via stoptober@ggdghor.nl.

Stoptober wordt georganiseerd door GGD GHOR Nederland, het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds en het Ministerie van VWS. Het NCJ is sinds 2016 aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij, samen willen we een rookvrije generatie realiseren.

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.