Nieuws 27 juni 2017

Stimuleringsbijdrage voor gezamenlijk project NCJ, GGD Amsterdam en Bureau Jeugd & Media

Goed nieuws! In het kader van de Mediawijzer.net Challenge 2017 heeft de Stuurgroep van Mediawijzer.net op 26 juni het project ‘De MediaDiamant gaat schitteren op het Consultatiebureau gehonoreerd’. Het NCJ, GGD Amsterdam en Bureau Jeugd & Media ontvangen een stimuleringsbijdrage om dit project verder te ontwikkelen. Ook Stichting Opvoeden.nl haakt aan.

MediaDiamant

De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar, met de focus op de kansen die media bieden. De ambitie van het project is om ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar via de MediaDiamant op een leuke manier in aanraking te laten komen met mediaopvoeding.

  • Online wordt er meegelift op het succes van de GroeiGids-app. Hierin wordt een functie ingebouwd waarmee ouders kunnen kiezen over welke thema’s zij betrouwbare pushberichten kunnen ontvangen. Het thema mediaopvoeding zal als eerste worden vormgegeven, langs de facetten van de MediaDiamant. 
  • Offline zal bij het consultatiebureau het gesprek over mediaopvoeding worden gevoerd. Hiervoor zal onder andere een e-learning module voor JGZ-professionals worden ontwikkeld, zodat JGZ-professionals hierop goed zijn toegerust.

Bekijk het volledige verslag >>

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.