Nieuws 21 december 2016

Sluit jouw JGZ-organisatie aan bij de praktijktest Visus?

De afdelingen Public Health en Oogheelkunde van het Erasmus MC en TNO werken momenteel aan een update van de JGZ-richtlijn Visus uit 2010 op basis van knelpunten uit de praktijk. Dit gebeurt in opdracht van ZonMw. JGZ-organisaties worden uitgenodigd om hun feedback te delen middels deelname aan de praktijktest. 

De update van deze richtlijn heeft tot doel JGZ-professionals te ondersteunen bij het opsporen van visuele stoornissen. Adviezen in de richtlijn worden afgestemd op de huidige stand van de wetenschap en best practices. Het is belangrijk dat deze nieuwe richtlijn ook écht toepasbaar is in JGZ-organisaties. Door deel te nemen aan de praktijktest kan de richtlijn optimaal ontwikkeld worden in aansluiting met de praktijk.

De praktijktest loopt in de tweede helft van 2017. Bij deelname zullen tien professionals uit verschillende disciplines betrokken worden bij de test. Voor meer informatie heeft TNO een overzicht met praktische informatie beschikbaar gesteld. Als je vragen hebt of je aan wilt melden, kun je contact opnemen met Caren Lanting

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.