Nieuws 27 september 2023

Save the date! Werkconferentie JGZ als centrale zorgverlener: ‘aan de slag met regie’

Onze maatschappij kent vele opgaves. Denk aan overgewicht bij kinderen of mentale gezondheid bij jongeren. We zien een groeiende kansenongelijkheid en stijgende gezondheidsverschillen. Deze en andere maatschappelijke opgaven zijn steeds complexer. Om ze te doorgronden en effectief op te lossen, zijn er vele partijen nodig. Dat vraagt bijna altijd om domeinoverstijgend werken. IZA, GALA en Hervormingsagenda Jeugd verlangen ernaar. Een multidisciplinaire aanpak is dikwijls een must. Bij het aanpakken van deze complexe problemen kunnen JGZ managers een centrale rol pakken!

Formele hulp of zorg ontmoet steeds vaker de informele aan een keukentafel, in de buurt, op een school of in een wijk. Integraal, via een keten of in een netwerk organiseert zorg of hulp zich rondom zo’n maatschappelijk probleem. Het werk moet onder grote druk en met schaarste middelen gedaan worden. Dikwijls kijkt de maatschappij, het beleid en/of de politiek over je schouder mee. Als je niet oppast, verlies je het kind en het gezin uit het oog; ze verdwijnen zo uit je zicht. Hierom is er één regisseur nodig. Om chaos te stillen, aan vertrouwen te bouwen en koersvast vooruit te snellen. Er zijn vele benamingen voor. De behoefte groeit alleen maar. De urgentie is groot. Managers in de JGZ; pakken jullie je rol?!

De tijd is rijp om samen aan de slag te gaan. Het NCJ gaat daarom voor de JGZ managers een werkconferentie organiseren. Omcirkel in je agenda: dinsdag 14 november 2023. Samen gaan we perspectieven bundelen. Om antwoorden te vinden op maatschappelijke vragen die vandaag urgent zijn. We gaan eigen ervaringskennis gebruiken om bouwstenen voor een gedeelde visie te verzamelen die morgen richting geven aan vakmanschap. We gaan verstillen, reflecteren en de razende stilstand inruilen voor een markante beweging. Vind jij dat de JGZ maatschappelijk het verschil maakt? Heb jij een idee wat er nodig is om als JGZ aan het roer te staan van een opgave-gerichte samenwerking? Neem je puzzelstuk(ken) mee en meld je snel aan. We gaan 14 november aan de slag!

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.