NCJ publicatie 15 mei 2023

Resultaten vragenlijst ‘De positie van de JGZ in Kansrijke Start’

Download publicatie

Op donderdag 13 april 2023 vond in Utrecht een inspirerende werkmiddag van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid plaats, ten behoeve van het programma ‘Kansrijke Start’: Het actieprogramma dat zich focust op het belang van de eerste duizend dagen in het leven van een kind.

Professionals uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ) waaronder jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, project- en teamleiders en andere JGZ-medewerkers die betrokken zijn bij lokale coalities Kansrijke Start, kregen tijdens deze middag de gelegenheid om hun ideeën en gedachten onderling uit te wisselen.

Het NCJ heeft als doel gesteld om in 2023 de positie van de JGZ binnen Kansrijke Start te versterken, evenals de samenwerking met andere partijen zoals de geboortezorg, huisartsen, kinderopvang en het sociaal domein. Door (nauwer) samen te werken kunnen zij de (aanstaande) ouders en de kinderen betere ondersteuning bieden en opgedane kennis, ervaringen en relevante samenwerkingen delen en versterken.

Voorafgaand aan de bijeenkomst werd via een vragenlijst in kaart gebracht welke successen  tot nu toe zijn behaald rond Kansrijke Start, wat de huidige of gewenste positie van de JGZ is binnen de lokale coalities Kansrijke Start, welke kansen er liggen en welke actuele vragen er leven. De resultaten van deze vragenlijst werden besproken tijdens de bijeenkomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.