Nieuws 3 mei 2016

Publieke omroep lanceert Net in Nederland

Publieke omroep lanceert Net in Nederland.
In het AZC in Leusden is op 25 april aan de bewoners het video on demand platform Net in Nederland gepresenteerd. Met dit platform wil de Publieke Omroep vluchtelingen, immigranten en expats vertrouwd maken met onze samenleving aan de hand van on demand media-aanbod. Het gaat om een selectie van bestaande programma’s en een dagelijks journaal, die zijn ondertiteld in het Nederlands, Engels en Arabisch.

Net in Nederland is een initiatief van verschillende omroeporganisaties en Beeld en Geluid en is in nauwe samenwerking met nieuwkomers in Nederland en tal van verschillende organisaties gerealiseerd. Met een gevarieerd on demand programma-aanbod kunnen vluchtelingen, immigranten en expats voortaan kennisnemen van de Nederlandse geschiedenis, gebruiken, taal, geschreven en ongeschreven wetten en regels, volksaard en eigenaardigheden.

Net in Nederland biedt voor alle leeftijden informatie, educatie, cultuur en onderhoudende programma’s. Het aanbod beslaat bij aanvang ongeveer vijftig uur televisie met onder meer Klokhuis, De Hokjesman, Nederland van Boven, De Geheugentrainer, Landinwaarts en Puberruil en elke dag het Journaal van 18.00 uur.

Het NCJ heeft een bijdrage geleverd aan Net in Nederland door algemene JGZ informatie aan te leveren met betrekking tot specifieke programma’s die geschikt zijn voor dit platform. Hierbij kan gedacht worden aan opvoeden.nl en groterworden.nl. Meer JGZ content zal in de komende maanden online beschikbaar komen via het on demand platform, indien daarvoor voldoende interesse bestaat.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.