Nieuws 28 maart 2019

Onderzoek ‘Van baby tot peuter’ verlengd

In oktober 2018 startte het onderzoek ‘Van baby tot peuter’, naar de effectiviteit van berichtgeving via de GroeiGids app. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder ouders met jonge kinderen tussen de 1 en 2 jaar oud. In het onderzoek worden ouders die de Groeigids App gebruiken vergeleken met ouders die de app niet gebruiken. De aanmeldingen voor het onderzoek verlopen boven verwachting. Toch worden er nog meer deelnemers gezocht. Daarom wordt de aanmeldperiode voor dit onderzoek verlengd.

Voor wie

Voor het onderzoek ‘Van baby tot peuter’ worden ouders gezocht die willen deelnemen aan het onderzoek. Deelname aan het onderzoek omvat het invullen van twee vragenlijsten: als het kind 14 maanden oud is en als het kind 20 maanden is. Met het onderzoek willen de onderzoekers inzicht krijgen in hoe ouders de gezondheid en opvoeding van hun kind in deze leeftijdsfase ervaren en hoe zij informatie zoeken, ontvangen en gebruiken.

Aanmelden mogelijk tot eind augustus 2019

Ouders met een kind geboren tussen oktober en december 2017 zijn de afgelopen periode uitgenodigd om de eerste vragenlijst in te vullen. Van deze ouders vulde 65% de vragenlijst daadwerkelijk in. Voor het onderzoek verdelen we de deelnemers in 3 groepen. Eén groep ouders, die de GroeiGids app niet eerder gebruikte, wordt gevraagd de app voor dit onderzoek te downloaden. We zien dat bij deze groep het aantal respondenten wat achter blijft. Om er zeker van te zijn dat we voldoende ouders includeren binnen het onderzoek, hebben we daarom besloten de inschrijfperiode met 2 maanden te verlengen. Hierdoor kunnen ook ouders van wie het kind geboren is in mei of juni 2018 nog deelnemen aan het onderzoek. Ouders kunnen zich tot eind augustus aanmelden voor het onderzoek.

AANMELDEN VOOR ONDERZOEK >

Het NCJ, Pharos, het Lectoraat Informatie, Technologie en Samenleving van de Haagse Hogeschool, de GGD regio Utrecht en ZonMW zijn betrokken. De coördinatie is in handen van GGD Amsterdam.

Interesse?

Ben je ook benieuwd naar het effect van de berichtgeving via de Groeigids App? Motiveer ouders dan tot deelname aan het onderzoek. Meer informatie vind je in deze flyer. Mocht je als organisatie een banner op je website kunnen plaatsen voor het onderzoek? Laat het ons weten, dan sturen we deze graag toe. Ook zijn er nog posters beschikbaar. Heb je plek over in de wachtkamer? Stuur ons een mail en we sturen je graag een aantal posters toe.   

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek ‘Van baby tot peuter’ kun je contact opnemen met Jessica Jansen jejansen@ggd.amsterdam.nl of tel. 06 30163200.

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.