Nieuws 6 februari 2016

Nieuwe technologie in de jeugdgezondheidszorg

Het gebruik van nieuwe technologie is in preventie en zorg niet meer weg te denken. ICT via internet (e-health: electronic health) en apps (m-health: mobile health) worden gebruikt om de gezondheid en gezondheidszorg te verbeteren. ICT heeft al een plaats in de jeugdgezondheidszorg en het kan niet anders dat nieuwe slimme digitale toepassingen en nieuwe technologie in de komende jaren nog meer een plaats in de jeugdgezondheidszorg gaan krijgen.

Het gebruik van nieuwe technologie is in preventie en zorg niet meer weg te denken. ICT via internet (e-health: electronic health) en apps (m-health: mobile health) worden gebruikt om de gezondheid en gezondheidszorg te verbeteren. Voorbeelden zijn zelfmanagement door gebruik van een online cursus of deelname aan een online platform waarop informatie en lotgenotencontact centraal staan. E-health kan telefonisch, via chat, email, screen-to-screen of face-to-face begeleid worden door een professional. E-health is aanvullend op face-to-face contact of als vervanging van face-to-face contact. Technologie vindt ook zijn weg naar de spreekkamer. Echografie tijdens de zwangerschap is een voorbeeld dat allang in gebruik is. Tegenwoordig wordt echografie ook gebruikt bij bijvoorbeeld hartproblemen en knieklachten.

Het boekje Nieuwe technologie in de jeugdgezondheidszorg wil JGZ-organisaties inspireren om nog meer gebruik te maken van ICT en nieuwe techniek.

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.