Nieuws 23 april 2024

Nieuwe release BDS JGZ: 4.1.3

Eind april publiceert Nictiz BDS JGZ 4.1.3. Hierin is de wijziging opgenomen die volgt uit de schemawijziging RVP. Tevens is er een tekstuele wijziging met betrekking tot erfelijke factoren.

ddjgz

Voor alle kinderen geboren na 1 januari 2024 geldt dat het DKTP-schema voor de pasgeborenen is aangepast. De afsluitende vaccinatie van het basisschema wordt gegeven met 12 maanden in plaats van 11 maanden.

Wijzigingen

Dit heeft geresulteerd in een tekstuele wijziging van het BDS-element ‘vaccinatieschema DKTP’. De naam van het element wijzigt naar ‘vaccinatieschema DKTP pasgeborene’.  De waarden worden:

  • 2+1 schema (ipv 3 – 5 – 11 maanden)
  • 3+1 schema (ipv 2 – 3 – 5 – 11 maanden)

Het BDS-element ‘Toelichting erfelijke factor(en) in de familie’ is tekstueel gewijzigd naar ‘Toelichting erfelijke factor in de familie’. De toelichting wordt per erfelijke factor ingevuld. Daarom is de naam hierop aangepast naar enkelvoud.

Deze patchrelease heeft geresulteerd in BDS-versie 4.1.3. Deze wijziging heeft geen effect op het dossieroverdrachtsbericht of op de registratie voor de JGZ-professional.

Documenten

In februari is door Nictiz ook nog BDS JGZ 4.1.2 gepubliceerd. Hierin staan wijzigingen die alleen voor de leveranciers relevant zijn.

In mei wordt de NCJ-website met betrekking tot informatie over het digitaal dossier en de BDS JGZ aangepast. Dan worden ook de documenten van BDS-versie 4.1.2 en 4.1.3 toegevoegd.

BDS-viewer

In de BDS-viewer worden alle BDS-elementen van het jeugddossier getoond. Op termijn komt er ook een BDS-viewer voor de BDS-elementen van het volwassenendossier. Daarom zullen in de viewer niet alle BDS-elementen van BDS JGZ 4.1.3 te zien zijn.

Softwareleveranciers

Door de publicatie van Nictiz kunnen de softwareleveranciers deze wijziging in hun applicatie aanpassen zodat het geïmplementeerd kan worden bij de JGZ-organisaties. De JGZ-organisatie bespreekt zelf met de softwareleverancier wanneer dit gebeurt.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.