Nieuws 21 februari 2017

Nieuwe onderzoeken GIZ-methodiek van start

Steeds meer professionals in het sociale jeugddomein maken kennis met de methodiek Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften (GIZ). De komende jaren worden diverse onderzoeken uitgevoerd om de effectiviteit en toepasbaarheid van de methodiek in kaart te brengen.

  • Eind 2016 is een project gestart om de GIZ-methodiek aan te passen, zodat het toepasbaar is in de kraamzorg. Ook daar groeit de behoefte om meer gezamenlijke besluiten te nemen en de zorgbehoefte in kaart te brengen. TNO ontwikkelt een aangepaste GIZ en test deze. Lees meer over het project op de website van ZonMw.
  • De GIZ-methodiek gaat met zijn tijd mee! In 2017 start TNO met de ontwikkeling van een digitale GIZ. Deze digitale tool zal aansluiten op de behoeften van gebruikers en wordt uitvoerig getest met JGZ-professionals en jeugdwerkers. Meer over dit project vind je op de website van ZonMw.
  • In april 2016 startte de GGD Hollands Midden met een 2,5 jaar durend effectiviteitsonderzoek naar de GIZ-methodiek bij ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Ze kijken naar de mate van overeenstemming tussen professional en ouder, maar ook naar de ervaringen en behoeften van ouders waarbij de GIZ-methodiek is toegepast. De dataverzameling is in volle gang. Meer informatie en deelnemende organisaties lees je op de website van ZonMw.

Meer informatie

Wil je meer weten over de GIZ methodiek? Bekijk de NCJ-website of neem contact op met Bronwynn Sterkenburg.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.