Nieuws 30 juli 2018

Nieuwe JGZ-materialen en -scholing beschikbaar voor preventie roken

In 2017 heeft het Trimbos instituut een verkenning uitgevoerd onder 61 stafleden en 429 JGZ-professionals (jeugdartsen en -verpleegkundigen). Onlangs zijn de resultaten gepubliceerd in de factsheet Verkenning JGZ: Preventiebeleid over roken. Uit de
verkenning blijkt dat JGZ-professionals vaak de gevaren van meeroken bespreken met rokende ouders, maar minder vaak bespreken dat ouders ook kunnen stoppen met roken. JGZ-professionals gaven aan dat zij meer scholing (e-learning), doorverwijsmogelijkheden en ondersteunende materialen nodig hebben.

Bekijk de factsheet ‘Verkenning JGZ: Preventiebeleid over roken’ >

Nieuwe materialen voor de JGZ
Er zijn de afgelopen periode verschillende ondersteunende materialen ontwikkeld voor de JGZ. Via dewebshop van het Trimbos instituut, zijn er al verschillende ondersteunende materialen beschikbaar, onder andere:

Nieuwe handreiking ‘Rookvrij Opgroeien voor de JGZ (0-12 jaar)’ > 

Bureaukaart ‘Rookvrije start’ >

Scholing voor JGZ
Aangezien er ook behoefte blijkt te zijn aan scholing en doorverwijsmogelijkheden, is het ook belangrijk om de multidisciplinaire e-learning Rookvrije Start, de sociale kaart met stoppen-met-roken begeleiders en dedoorverwijstool Rookvrije Ouders te bekijken.

Bekijk ook: 

Bron: Trimbos instituut

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.