Nieuws 23 september 2019

Nieuw themadossier: pijler gezondheid

Ook in Nederland maakt het uit waar je wieg staat. Leven in ongezondheid verkort de levensduur en kan ervoor zorgen dat je tot wel 15 jaar mindere levenskwaliteit ervaart. Investeren in gezondheid is investeren in de toekomst. Gezondheid is één van de vier pijlers uit de landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda. In het nieuwe themadossier ‘Gezondheid’ delen we kennis en inspiratie uit het veld en stimuleren we samenwerking.

‘Alles is gezondheid’. Een uitspraak met meer consequenties dan op het eerste oog lijkt. Het uitgangspunt is namelijk dat werken aan een gezonder Nederland alleen vanuit integrale samenwerking kan. Vanuit een maatschappelijk netwerk tussen mensen en organisaties zowel vanuit bedrijfsleven, politiek en publieke sector. Vanuit deze uitgangspunten benaderen we ook de pijler gezondheid van onze landelijke sectorbrede JGZ Preventieagenda. Werken aan een gezonder Nederland kan alleen samen.

BEKIJK HET NIEUWE THEMADOSSIER GEZONDHEID > 

Gezondheid in de JGZ Preventieagenda
De JGZ heeft een unieke rol dankzij haar expertise op preventie. Samen met ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland ontwikkelde het NCJ de JGZ Preventieagenda. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen kan de JGZ écht het verschil maken in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen.

BEKIJK ONZE LANDELIJKE, SECTORBREDE JGZ PREVENTIEAGENDA >

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.