Nieuws 28 augustus 2018

Nieuw: JGZ-richtlijnenspel, leren in 20 seconden!

We vinden de JGZ-richtlijnen belangrijk, maar het zijn vaak taaie en lange documenten. Het NCJ bevordert op vele manieren de implementatie van richtlijnen. De e-learning is een van de middelen die we inzetten, maar de tijdsinvestering zorgt er wel voor dat deze over het algemeen maar eenmalig wordt gedaan. Zou het niet fijn zijn om in korte tijd je kennis over JGZ-richtlijnen te vergroten? Vanaf september proberen we daarom iets nieuws en lanceren we het JGZ-richtlijnenspel.

Leren in 20 seconden

De uitdaging van het JGZ Richtlijnenspel gaat starten. Op 10 september kan je de eerste Vraag van Vandaag verwachten met Redgrasp als afzender. Ben je helemaal bij met de richtlijnen? Altijd al meer willen weten? Elke vraag helpt je up-to-date te blijven!

Als je bent ingeschreven bij de JGZ-academie of lid bent van de AJN dan krijg je automatisch de eerste vraag toegestuurd. Behoor je niet tot deze groep, dan kan je je vanaf 10 september inschrijven via www.redgrasp.com/jgz met het e-mailadres van je werk. Ben je wel ingeschreven maar heb je 10 september geen Vraag van Vandaag ontvangen? Check dan eerst je spamberichten.

Vanaf 10 september krijg je drie dagen per week een Vraag van Vandaag per e-mail. Je kunt deze multiple-choice vraag direct vanuit je e-mail beantwoorden en ziet gelijk of het antwoord goed is, inclusief toelichting. Zo heb je binnen 20 seconden wat geleerd! Elke professional, arts, assistent en verpleegkundige krijgt vragen passend bij de discipline en als bekend op de leeftijdsgroep waarin je het meest werkt.

Door de vragen te beantwoorden kun je (anoniem) punten en badges verdienen. Als je wilt kun je extra vragen beantwoorden en zo dus ook meer punten scoren!  Je kan je eigen score vergelijken met die van (anonieme) anderen.

Heb je zelf ook een leuke vraag? Stuur deze dan naar Jan van den Brule via jvdbrule@ncj.nl.

Financiering en planning

Het JGZ-richtlijnenspel is een door ZonMw gefinancierde pilot waarin gedurende 6 maanden wordt getest of het een blijvend leermiddel kan worden. Zowel in de ondersteuning voor richtlijn implementatie als voor het bevorderen van het proces rondom de ontwikkeling van richtlijnen. Daarna volgt evaluatie waarin duidelijk wordt of en onder welke voorwaarden we het spel als leermiddel kunnen voortzetten. Het richtlijnenspel komt tot stand door de samenwerking van NCJ en Redgrasp.

Good practice

Het platform waarop het spel draait is ontwikkeld door Redgrasp en wordt al in meerdere ziekenhuizen succesvol ingezet om medewerkers laagdrempelig te informeren over protocollen en richtlijnen. Elke professional, arts, assistent en verpleegkundige krijgt vragen passend bij de discipline. Door de vragen te beantwoorden kun je (anoniem) punten en badges verdienen. Als je wilt kun je extra vragen beantwoorden en zo dus ook meer punten scoren!

Bekijk ook

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.