Richtlijnen

Welkom op de subsite over richtlijnen. De jeugdgezondheidszorg maakt steeds meer gebruik van wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Deze leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het professioneel handelen in de JGZ. 

Ontwikkeling Richtlijnen

JGZ-richtlijnen worden ontwikkeld binnen het ZonMw programma Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg 2013-2018. Het doel van het programma is verdere professionalisering en uniformering in de JGZ.

In de Notitie Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg lees je alles over hoe de JGZ-richtlijnen tot stand komen en hoe ze geïmplementeerd en onderhouden worden.

De richtlijnen

De webbased gepubliceerde richtlijnen gemakkelijk te raadplegen. Elke richtlijn heeft een eigen startpagina met links naar extra informatie, ondersteunende producten, informatie/folders voor ouders en een implementatietoolkit.

Raadpleeg de Richtlijnen

E-learning

De JGZ Academie biedt e-learningmodules voor de jeugdgezondheidszorg. De meeste e-learningmodules horen bij JGZ-richtlijnen. JGZ-professionals kunnen via de JGZ Academie zelfstandig verschillende e-learningmodules volgen. 

Lees meer over de JGZ Academie en welke e-learningmodules beschikbaar zijn of log meteen in op jgzacademie.nl