Nieuws 30 augustus 2022

Nieuw in de JGZ academie: Scholing Implementatie

Er is een nieuwe scholing implementatie beschikbaar in de JGZ Academie. In samenwerking met de Hogeschool Utrecht heeft het NCJ in totaal zes kennisclips/modules ontwikkeld met basiskennis over het vak implementeren.

Er is een serie van zes samenhangende, maar ook los te volgen kennisclips/modules ontwikkeld die online gevolgd kunnen worden. Op een tijd en plaats die voor jou past, individueel of samen met collega’s. Elke module duurt tussen 15 en 20 minuten, en behandelt een fase uit het implementatieproces. Daarnaast is een inleidende module over de uitdaging van implementatie en een afsluitende module over de rol van het implementatieplan beschikbaar. In elke module is een of enkele zogenaamde ‘pauzeeropdrachten’ opgenomen. Dit is een opdracht, een vraag om de video even te pauzeren, die is bedoeld om te reflecteren op de behandelde stof.

Inhoud

Module 1 – De uitdaging van implementatie
Module 2 – Verspreidingsfase
Module 3 – Adoptiefase
Module 4 – Doorvoeringsfase
Module 5 – Continueringsfase
Module 6 – Het belang van een implementatieplan

Voor wie?

De doelgroep voor deze implementatiescholing is breder dan alleen implementatiefunctionarissen die betrokken zijn bij de implementatie van de JGZ Richtlijnen; in feite zou elke professional in de JGZ de basistraining kunnen volgen. Ook andere professionals die geïnteresseerd zijn in de implementatie van richtlijnen, interventies of vernieuwingen zouden deze scholing kunnen volgen.

Ga naar de JGZ Academie

Deze online basiscursus is een samenwerking tussen NCJ en Hogeschool Utrecht. De modules worden verzorgd door Ruben van Zelm.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.