Nieuws 26 juni 2018

Nieuw: beeldmerk JGZ Preventieagenda

Om het gedachtegoed van de JGZ Preventieagenda verder te verspreiden, de herkenbaarheid van de JGZ Preventieagenda te vergroten (zowel binnen als buiten de JGZ) en de vele kennis van de JGZ Preventieagenda te kunnen herkennen is gewerkt aan het realiseren van één beeldmerk JGZ Preventieagenda in samenwerking met GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd.

De JGZ Preventieagenda blijkt een betrouwbaar en krachtig ‘merk’ om maatschappelijke thema’s voor preventieve jeugdgezondheidszorg te agenderen. JGZ-organisaties geven aan dat de JGZ Preventieagenda, de onderliggende pijlers en actieplannen helpen om focus aan te brengen in het werk en om aan bijvoorbeeld gemeente en samenwerkingspartners beter te laten zien wat de toegevoegde waarde van de JGZ is.

Beeldmerk JGZ Preventieagenda

Het beeldmerk JGZ Preventieagenda bestaat uit één centraal logo. Daarnaast zijn er voor alle vier de pijlers pictogrammen ontwikkeld: hechting, ouderschap, gezondheid en weerbaarheid. Voor de drie maatschappelijke uitdagingen die we met de JGZ Preventieagenda willen tegengaan – Kindermishandeling, Schoolverzuim en Armoede – zijn drie kleuren gedefinieerd zodat je snel kunt herkennen over welke maatschappelijke uitdaging gesproken wordt.

Bekijk de stijlwijzer >

Gebruik het beeldmerk in jouw JGZ-organisatie

Om de herkenbaarheid van onze landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda te vergroten, willen we iedereen die werkzaam is in de JGZ oproepen het beeldmerk en de pictogrammen actief te delen. Ook mag jouw JGZ-organisatie het beeldmerk gebruiken voor bijvoorbeeld

Let op de schrijfwijze, het is ‘JGZ Preventieagenda’. Let daarbij ook op het juiste gebruik van hoofdletters (JGZ en P).

Download het nieuwe logo, de pictogrammen en de stijlwijzer  >

Hulp nodig bij huisstijl of logo?

Voor vragen over de huisstijl en het logo JGZ Preventieagenda kun je contact opnemen met Linda Sintniklaas via lsintniklaas@ncj.nl of 06- 13 13 94 13. Voor algemene vragen over de JGZ Preventieagenda kun je contact opnemen met Petra Kletter via pkletter@ncj.nl of 06 – 53 97 58 14.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.