Nieuws 2 november 2018

NCJ en de Voor de Jeugd Dag 2018

Maandag 5 november a.s. is het weer zover, de Voor de Jeugd Dag 2018. Een dag vol verrassende ontmoetingen, pittige discussies, kruisbestuivingen en bruisende activiteit. Het thema dit jaar is ‘Merkbaar beter voor de jeugd!’. De drie landelijke programma’s van VWS ‘Zorg voor Jeugd’, ‘Kansrijke Start’ en ‘Geweld hoort nergens thuis’, staan centraal. Ook het NCJ draagt bij met o.a. een sessie in het Ketelhuis over ‘puzzelkinderen’ en met een stand waar je met ons in gesprek kunt gaan over onze landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen als Kindermishandeling, Schoolverzuim en Armoede.

Bekijk het volledige programma >

Om 10.15 uur gaat het in Paviljoen 13 in het Ketelhuis over de decentralisatie: het jonge ‘puzzelkind’ in de knel?’ Elke ouder gun je snel een goed advies en een passende plek bij ontwikkelings- en/of gedragsvragen omtrent hun jonge kind. Actieplannen als ‘Kansrijke start’ en ‘Zorg voor de Jeugd’ bevestigen deze wens. Maar toch pakt de praktijk voor het jonge kind anders uit. Door variatie in gemeentelijk beleid, door de diverse inkoopmodellen en door het breed inzetten van expertise, is het landelijk dekkend netwerk van Integrale Vroeghulp in de verdrukking geraakt. Het is ironisch dat de integrale aanpak omarmd is bij de decentralisatie, maar nu dit ‘breed’ wordt georganiseerd er juist kans is op verlies van expertise en mogelijkheden dit adequaat in te zetten!

We laten ouders aan het woord. Hoe ervaren zij de ontvangen zorg voor hun jonge kind anno nu? Vanuit de behoefte van het gezin kijken we naar succesfactoren en knelpunten om hier samen van te leren.

Lees meer over Integrale Vroeghulp >

Stand JGZ Preventieagenda

Samen met GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd zijn wij maandag a.s. aanwezig in de stand op de informatiemarkt met onze landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda. Loop langs en ga met ons het gesprek aan over hoe we het verschil kunnen maken in het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen als Kindermishandeling, Schoolverzuim en Armoede.

Lees meer over onze landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda >

Twitter

Twitter mee over de Voor de Jeugd Dag 2018. Gebruik #voordejeugddag.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.