Nieuws 30 maart 2023

Melden overtredingen Warenwet en/of de WHO Code

De Landelijke Borstvoedingsraad wil graag meer inzicht krijgen in overtredingen van de Warenwet en/of de WHO Code en daarbij hebben we jouw hulp hard nodig.

Heb je een advertentie gezien, een promotie binnen een gezondheidsinstelling of kinderopvang of een sponsoring van een training of bijeenkomst door een fabrikant van moedermelkvervangende middelen? Dit is een overtreding van de Warenwet en/of WHO Code voor het op de markt brengen van moedermelkvervangende middelen.

Via dit formulier kun je de LBR op de hoogte brengen van de overtreding of schending. De LBR wil de zo verkregen informatie gebruiken om in gesprekken met stakeholders aandacht te vragen voor schendingen en het belang van objectieve / onafhankelijke voorlichting en informatie.

Vul het formulier in

Omdat de Landelijke Borstvoedingsraad meldingen alleen verzamelt om een indruk te krijgen van wat er zoal speelt, is het van belang dat de (vermeende) overtredingen ook altijd bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit worden gemeld. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanspreken van bedrijven die de overtredingen maken. Een melding bij de NVWA doen, kan op hun website. Klik daarbij op “Doe een melding over levensmiddelen” en kies dan voor “u bent verkeerd voorgelicht of benadeeld”.

Meer weten?

Ondine Engelse

adviseur

Lees meer over Ondine Engelse

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.