Nieuws 28 november 2017

Leer van verandering in de Week van de Implementatie

Wat kun je doen om richtlijnen effectief in te voeren? Hoe implementeer je een interventie succesvol? Voor iedereen die enthousiast aan veranderingen in de gezondheidszorg of jeugdsector werkt, is de Week van de Implementatie – van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari 2018 – hét moment om te laten zien waarmee je bezig bent en om te leren van ervaringen van anderen. De Week van de Implementatie is een initiatief van het Nederlands Implementatie Collectief, waar het NCJ onderdeel van is.

Hoe werkt de Week?

Als professional in de jeugdsector of gezondheidszorg krijg je in de Week van de Implementatie de kans om de verandering waaraan jij werkt voor het voetlicht te brengen. Dat kan door een activiteit te organiseren waarbij je bezoekers meeneemt in je aanpak. Op die manier inspireer je anderen en kun je hen bovendien ondersteunen omdat zij misschien soortgelijke vragen hebben. Ook kun je in de Week van de Implementatie interessante activiteiten van andere organisaties te bezoeken.

Organiseer een activiteit!

Op scholen, in de kinderopvang, bij huisartsenposten, in verpleeghuizen, in welzijnsorganisaties, in ziekenhuizen, in jeugdhulpinstellingen, bij gemeenten, op hogescholen of universiteiten: op al die plekken vinden continu veranderingen plaats. Klein of groot. Met weinig of veel impact. Makkelijk of moeilijk. In de Week van de Implementatie maken we samen inzichtelijk welke veranderingen er gaande zijn, hoe we deze aanpakken, welke problemen je daarbij tegen kan komen en hoe je die kunt oplossen. Zo genereren we meer aandacht voor het groeiende vakgebied van ‘implementeren’. Je kunt allerlei activiteiten organiseren over diverse onderwerpen, zo lang het maar gaat om het implementeren van veranderingen in de gezondheidszorg of jeugdsector. Dus kom in actie en laat zien wat werkt! Een overzicht van de activiteiten, en de mogelijkheid om zelf een activiteit aan te melden vind je op de website van de Week van de Implementatie.

Bekijk ook:

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.