Nieuws 31 mei 2018

Landelijke inventarisatie JGZ-innovaties

De eerste (digitale) innovaties zijn gepubliceerd. Na een eerdere oproep aan JGZ-organisaties om hun (digitale) innovaties voor een landelijke inventarisatie te melden, heeft een aantal organisaties hier gehoor aan gegeven. Om kennis te delen (lessons learned), opschaling mogelijk te maken of om gezamenlijk op te trekken bij de (door)ontwikkeling.

De ontwikkeling en toepassing van (digitale) innovaties en interventies vindt nog vaak versnipperd plaats. Kennis hierover of de resultaten van de inzet worden weinig tot niet gedeeld. Hier brengen we verandering in door over deze innovaties te publiceren.

Wist je dat

  • er een e-tool is ontwikkeld om op een interactieve manier je gesprekstechniek te trainen? De e-tool vormt een onderdeel van een training in het kader van gezond gewicht, maar zou samen met andere organisaties kunnen worden  doorontwikkeld met casussen voor bijvoorbeeld het bespreekbaar maken van (vermoedens) van kindermishandeling. Of nog een ander onderwerp. 
  • een facebook pagina niet alleen leidt tot verbinding tussen de JGZ en ouders, maar ook tussen andere professionals en de JGZ. Dit was niet verwacht, maar wel een belangrijk resultaat. 
  • er nog veel meer van dit soort voorbeelden zijn?

Bekijk het overzicht van de ingestuurde (digitale) innovaties >

Bekijk de overzichtskaart met (digitale) innovaties >

Doe je mee?

Niet alles is voor iedereen nieuw en zinvol. Maar pik op wat je kunt gebruiken en ga samen verder. En vergeet niet je innovatie melden als je op zoek bent naar co-creatoren. Samen kom je verder!

Staat jouw (digitale) innovatie nog niet op onze website?

Meld je (digitale) innovatie aan >

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.