Nieuws 18 december 2017

Landelijke commentaarronde JGZ-richtlijn Afwijkende lengtegroei van start

Graag nodigen wij je uit om op het concept van de JGZ-richtlijn Afwijkende lengtegroei te reageren. Dit kan tot 28 februari 2018.

De richtlijn is bedoeld voor JGZ-professionals (jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten). De richtlijn helpt bij contacten met individuele jeugdigen van 0-18 jaar en/of hun ouders/verzorgers. De richtlijn geeft achtergrondinformatie over het onderwerp afwijkende lengtegroei. Ook beschrijft het de oorzaken van een afwijkende lengtegroei, de verwijscriteria, de begeleiding van jongeren en ouders met een kind met een afwijkende lengtegroei en de samenwerking met andere professionals.

De richtlijn wordt ontwikkeld in opdracht en met financiering van ZonMw. De conceptversie voor de praktijktest en de landelijke commentaarronde is beoordeeld door de Richtlijnadviescommssie van het NCJ.

Jouw mening telt!

Momenteel wordt de nieuwe richtlijn in de praktijk getest. Nu start ook een schriftelijke commentaarronde. De richtlijnontwikkelaar is vooral benieuwd naar:

  • Is de richtlijntekst voldoende concreet?
  • Is de richtlijn praktisch uitvoerbaar?
  • Staan er onjuistheden in de tekst?

Je kan de richtlijn bekijken op de JGZ-richtlijnenwebsite. Omdat het een conceptrichtlijn betreft heb je daarvoor een inlogcode nodig. Deze kan je opvragen via renate.vanzoonen@tno.nl. Daarnaast ontvang je een tabel waarin je jouw commentaar op de richtlijn kunt geven. De werkgroep bundelt de ontvangen commentaren en verwerkt deze in een definitieve versie van de richtlijn.

We verzoeken je opmerkingen op de concept richtlijntekst in de commentaartabel vóór 28 februari 2018 per e-mail te sturen naar Renate van Zoonen: renate.vanzoonen@tno.nl.

Hartelijk dank voor je medewerking!

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.