Nieuws 16 februari 2017

Lancering online platform Ouders Centraal

Het opbouwen van een goede samenwerkingsrelatie tussen jeugdzorgprofessionals en ouders verdient structurele aandacht. Om die reden is vandaag tijdens het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp het online platform Ouders Centraal gelanceerd. Het nieuwe platform bericht over actuele ontwikkelingen, onderzoeksbevindingen en methodieken.

Ouders Centraal biedt professionals die met jeugdigen werken – van baby’s tot pubers en adolescenten – informatie en tools op het gebied van ouderschap en ouderschapsondersteuning. Ontwikkelingen op dit gebied zijn op ouderscentraal.nl te volgen onder de knoppen wetenschap, opvoeding, stoornissen en methodieken. In een column vertelt coördinator Louise van den Broek meer over de achtergrond en het doel van dit initiatief. Samen met Jan de Graaf is zij de gangmaker achter Ouders Centraal. Eerder lanceerden zij samen het online platform Vakblad Vroeg, als aanvulling op het gelijknamige kwartaalmagazine.

Aandacht voor ouderschap

Marieke Timmermans, adviseur bij het NCJ en trekker van het thema ouderschap, reageert enthousiast op het initiatief: “Het platform Ouderscentraal.nl sluit goed aan bij de mindchange die nodig is, ook in de JGZ. Als professional moet je in échte verbinding komen met ouders en aandacht hebben voor de ouderbeleving. Dit levert een belangrijke preventieve bijdrage aan het veilig en gezond opgroeien van kinderen en jongeren. De JGZ-professional is bij uitstek partij om aandacht te hebben voor ouderschap, de partnerrelatie en de relatie tussen ouders en kinderen. Via dit platform kunnen JGZ-professionals hun kennis over dit thema vergroten. Voeg het daarom toe aan je favorieten en abonneer je op de nieuwsbrief.”

Nieuws op Ouders Centraal

Bezoekers van Ouders Centraal kunnen zelf direct nieuws aan de site toevoegen. Na het aanmaken van een login via de Aanmeldknop krijg je toegang tot de knop ‘Publiceren’ met een korte instructie. Je kunt vervolgens tekst, foto’s en bestanden uploaden. Om de kwaliteit te bewaken volgt een redactionele check, waarna het bericht online wordt geplaatst.

Elke donderdag verschijnt de digitale nieuwsbrief. Via de website kun je je hierop abonneren. Ook verspreidt Ouders Centraal nieuws via Facebook, Twitter en LinkedIn

Webshop

Bestellen van boeken en materialen over het belang van ouderschapskennis is mogelijk via de webshop op de site. Uitgeverijen met voor de doelgroep van de site geschikte materialen kunnen deze doorgeven via info@ouderscentraal.nl.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.