Nieuws 9 december 2014

Laat scholen zien wat je biedt; maak je eigen JENS magazine

Om scholen in het primair onderwijs op innovatieve en ludieke wijze te informeren over wat de jeugdgezondheidszorg te bieden heeft is er nu de JENS. JENS staat voor Jeugdgezondheidszorg EN School en is een zelf samen te stellen magazine. Via een online tool kunnen JGZ-organisaties hun eigen JENS maken door te kiezen uit verschillende artikelen, columns en infographics. Daarnaast is er ruimte om de JGZ-organisatie te presenteren, het eigen logo en extra informatie toe te voegen en specifieke JGZ-professionals voor te stellen.

Via JENS maken leerkrachten, intern begeleiders en directeuren op een ludieke manier kennis met alle mogelijkheden die de JGZ-organisatie op school biedt. Zo kan het onderwijs de JGZ uitgebreid leren kennen. Als onderwijsprofessionals beter op de hoogte zijn van wat de JGZ te bieden heeft en bij wie ze terecht kunnen zal de samenwerking verbeteren. Zo kan de JGZ scholen ondersteunen om te bevorderen dat kinderen gezond opgroeien en optimaal kunnen leren.

Hoe werkt het?
De online tool voor JENS is standaard gevuld met 36 pagina’s, die zijn uit te breiden tot 68 pagina’s. Door zelf te kiezen welke artikelen het beste aansluiten bij de scholen en je eigen organisatie en door zelf informatie toe te voegen, maak je een JENS op maat. Na het samenstellen van je eigen JENS kun je een PDF document downloaden of kun je het magazine direct bestellen.

Je stelt je eigen JENS samen door in te loggen met de inloggegevens die naar de manager van elke JGZ-organisatie is gestuurd. Wil je zien hoe het werkt? Bekijk dat het filmpje op http://ncj.ladyglossy.nl/

JENS is ontwikkeld door het NCJ in samenwerking met leerkrachten, JGZ-professionals en experts.

Meer informatie over het project JGZ & Onderwijs van het NCJ kun je terugvinden in de Toolbox Baisispakket JGZ. Lees meer 

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.