Nieuws 27 november 2023

Je Brein de Baas?! – Stress onder controle aangepast

De eerste lessenserie van ‘Je Brein de Baas?!: Stress onder Controle’ is aangepast. In het lesmateriaal stond corona nog centraal en waren in de film nog mondmaskers te zien. Waar we de film al voor de zomervakantie aanpasten, is nu ook de rest van het materiaal aangepast. Corona heeft nu geen centrale rol meer in het lesmateriaal. 

Je Brein de Baas?! wordt ingezet op het voortgezet onderwijs om het gesprek over stress bij jongeren inhoud te geven. Het bestaat uit films met psycho educatie, opdrachten voor in de klas, een ondersteunende handleiding en werkbladen. Alle materialen zijn nu aangepast naar de actuele tijd.

Stress onder controle

De boodschap is grotendeels dezelfde gebleven. In “een dubbele crisis” staat nu centraal dat opgroeien sowieso met stress gepaard gaat. Daarbij maakt iedere jongere heftige gebeurtenissen mee die het nog lastiger kunnen maken. De stress die dat oplevert is een signaal tot actie.

Het lespakket heeft tot doel dat stress niet als een probleem wordt ervaren, maar als iets dat bij het leven en het opgroeien hoort. Door de lessen te situeren in de relatie tussen docent en leerlingen wordt de sociale omgeving van jongeren versterkt en wordt het vanzelfsprekender om elkaar te ondersteunen.

Er zijn verschillende  onderzoeken in voorbereiding naar de werking en de implementatie van het lespakket. Het lespakket is inmiddels ook opgenomen in de databank Gezondleven.nl van het RIVM en zal ook in het aanbod van de Gezondeschool terecht komen.

Om de laatste versie van het lesmateriaal te verkrijgen is het het handigst om opnieuw het lesmateriaal aan te vragen. Dan ontvangt u de laatste en nieuwste materialen.

Meer info is te verkrijgen via: JeBreindeBaas@ncj.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.