Nieuws 25 mei 2023

Inschrijvingen nu open voor Jeugd in Onderzoek 2023

Het is weer zover: je kunt je nu inschrijven voor Jeugd in Onderzoek 2023! Op donderdag 21 september openen de deuren van Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch voor professionals, beleidsmakers en onderzoekers uit de brede jeugdsector. We kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten.

Meld je hier aan

Bij het evenement Jeugd in Onderzoek kun je de nieuwste onderzoeksresultaten, praktische handvatten en waardevolle contacten verwachten. Het doel is kennis en ervaring uit te wisselen om zo de hulp en ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren.

Thema: Opvoeden en ondersteunen in de digitale wereld

Kinderen en jongeren groeien op in een digitale wereld waar sociale media, online games en digitalisering van onderwijs een integraal onderdeel van hun leven zijn. Hiermee zijn kansen en risico’s verbonden. Ook voor jeugdprofessionals heeft digitalisering veel veranderingen met zich meegebracht. De digitale wereld is een extra sociaal milieu geworden en diverse digitale toepassingen hebben een groot potentieel op het gebied van preventie, ondersteuning en hulpverlening. Wat betekent dit voor jongeren, onderzoekers, professionals en beleidsmakers op het gebied van opvoeding, preventie, zorg en onderwijs?

Keynotes van Esther Rozendaal en Jurriaan van Rijswijk

Keynote-speaker Esther Rozendaal, universitair hoofddocent Digitale weerbaarheid en veerkracht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en Jurriaan van Rijswijk, oprichter van Games for Health, zullen vanuit hun eigen expertise hierop ingaan. Ze delen de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan om hieraan bij te dragen. Onder leiding van dagvoorzitter Esther van der Voort en de jongerendagvoorzitter gaan we met elkaar in gesprek.

Tip: stel je eigen programma samen, alle deelsessies zijn nu nog beschikbaar

Voor ronde 2 en 3 is vooraf inschrijven noodzakelijk. Met een grote keuze aan deelsessies in 3 rondes in de vorm van lezingen, workshops, postersessies, netwerktafels, een digiplein stel je eenvoudig een programma samen dat aansluit op jouw interesses. Wil je met zekerheid kunnen deelnemen aan de deelsessies van je voorkeur? Wacht dan niet te lang met inschrijven via de website van Jeugd in Onderzoek.

Bekijk het volledige programma

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.