Nieuws 25 januari 2023

Huilbaby’s: onderzoek en podcast

Kinderarts in opleiding Karola de Graaf doet onderzoek naar de mentale gezondheid van ouders met een baby. Met de uitkomsten van dit onderzoek hoopt ze de begeleiding van ouders met een huilbaby te kunnen verbeteren. Daarnaast geeft Karola in een podcast uitleg en tips over huilbaby’s.

Vragenlijst voor ouders

Aan de hand van een online vragenlijst probeert Karola – die naast kinderarts in opleiding ook arts-onderzoeker bij het St. Antonius Ziekenhuis is – inzicht te krijgen in de mentale gezondheid van ouders met kinderen jonger dan 1 jaar. Ook hoopt ze de samenwerking tussen de JGZ, huisarts en kinderarts te verbeteren.

Help jij mee de vragenlijst te verspreiden onder ouders? Dat kan door deze poster te printen en op te hangen in de wachtkamer van jouw JGZ-organisatie. Ben je zelf ouder en wil je meedoen aan het onderzoek? Dat kan via onderstaande link en met de code: 9DDJ8EWP8.

Vul de vragenlijst in

Podcast

In de podcast ‘Alles over huilbaby’s’ gaat Isabella, oprichter van Mama Service, in gesprek met Karola over wat een huilbaby precies is, wat de mogelijke oorzaken zijn en bij wie je terecht kan met vragen. “Deel met je omgeving dat je baby veel huilt, vaak heerst er een soort taboe op. Maar juist door te delen kan je hulp krijgen.” legt Karola uit.

Vragen?

Wil je meer weten over het onderzoek, bekijk dan de informatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Karola door te mailen naar k.de.graaf2@antoniusziekenhuis.nl.

Meer weten?

Sophie Oerlemans

communicatieadviseur

Lees meer over Sophie Oerlemans

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.