Nieuws 4 februari 2021

GroeiGids app in het JGZ E-innovatiespel

Met de GroeiGids app worden ouders betrokken bij de groei en ontwikkeling van hun kind. Deze eHealth tool sluit mooi aan bij de flexibilisering van de JGZ en de toenemende behoefte aan digitale zorg. Uit onderzoek is gebleken dat ouders graag geïnformeerd worden over de GroeiGids app door de JGZ. Daarom is het goed dat alle JGZ professionals op de hoogte zijn van wat ouders van de app kunnen verwachten. Je test je kennis en leest er alles over in het JGZ E-innovatiespel deze week.

JGZ E-innovatiespel

De GroeiGids app is de laatste digitale JGZ innovatie die, in de reeks van 6 innovaties, centraal staat in (een themaweek van) het JGZ E-innovatiespel. In het E-innovatiespel wordt er door middel van verschillende vragen, weetjes en tips op een speelse manier de praktische kennis, enthousiasme en ‘e-awareness’ voor digitale innovaties binnen de JGZ vergroot.

De GroeiGids app

Met de GroeiGids app kunnen ouders zelf de ontwikkeling van hun zwangerschap en kind bijhouden. Er is ruimte voor het vastleggen van zowel gezondheidsgegevens (groei, ontwikkelingsmijlpalen, ziekte, vaccinaties en gebit) als andere bijzondere gebeurtenissen. Inclusief foto’s en filmpjes.

De app bevat gevalideerde informatie over gezond opgroeien en opvoeden (in samenwerking met Opvoedinformatie Nederland samengesteld). Ouders kunnen in de app zelf informatie zoeken en ontvangen (push)berichten via de GroeiGids app berichtenservice. Deze berichtenservice biedt ouders preventieve informatie op maat, passend bij de zwangerschapsduur en daarna, de verschillende leeftijdsfases van het kind. De GroeiGids app ondersteunt hiermee professionals binnen de JGZ en geboortezorg in het geven van anticiperende preventieve voorlichting aan ouders.

Ouders woonachtig in het werkgebied van een deelnemende JGZ- en GGD organisaties zien ook contactgegevens en een chatknop terug in de app. Zo verbinden we ouders met de jeugdgezondheidszorg.

Meer informatie

GroeiGids wil (aanstaande) ouders en opvoeders in Nederland ondersteuning bieden zodat hun kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Dat doet GroeiGids onder meer door het bieden van preventieve informatie en voorlichting via verschillende kanalen: website, papieren gidsen, GroeiGids app en de GroeiGids ouderchat. Hiermee worden GroeiGids professionals uit de Geboortezorg en JGZ ondersteund bij de uitvoering van zorg met een focus op hun voorlichtende taak.

Wil je meer weten over GroeiGids? Kijk op groeigids.nl, download de GroeiGids app in de App Store of Google Play store of neem contact op met info@groeigids.nl.

Bekijk ook:
De GroeiGids app is vernieuwd
JGZ E-innovatiespel
JGZ Richtlijnenspel

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.