Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Aniek van den Braak adviseur
Telefoon: 06 - 53 97 52 68
E-mail: avandenbraak@ncj.nl

JGZ E-Innovatiespel gaat van start!

donderdag 15 oktober 2020

Het JGZ E-Innovatiespel is een variant op het JGZ Richtlijnenspel. Vragen, weetjes en tips over 6 nieuwe digitale JGZ-innovaties worden via de Vraag van Vandaag verspreid. Professionals en managers in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) raken geïnspireerd en maken kennis met de meerwaarde van verschillende digitale innovaties in de JGZ-praktijk. Met het E-Innovatiespel wordt praktische kennis, enthousiasme en ‘e-awareness’ voor digitale innovaties binnen de JGZ vergroot. Zo stimuleert het NCJ het breder toepassen van bestaande digitale innovaties in de JGZ uitvoeringspraktijk.

Welke JGZ-innovaties worden uitgelicht?

  • Jij en je Gezondheid: doorontwikkeling voor het PGO 5 en 10 jaar (GGD Amsterdam)
  • M@ZL app: ontwikkeling en evaluatie van een verzuimapp voor jongeren (Amsterdam UMC & GGD Flevoland)
  • ICT-platform van geïntegreerde evidence-based eHealth modules (TNO)
  • Vlogs kunnen bijdragen aan het stimuleren van een gezonde leefstijl van jongeren (GGD regio Utrecht)
  • Onderzoek naar effectiviteit van de GroeiGids app. (Ontwikkeld door GroeiGids, een landelijk initiatief van 20 samenwerkende JGZ en GGD organisaties)
  • Zorgpad met e-consulten voor peuters met een laag risico op opvoed- en opgroeiproblemen (GGD Zeeland)  

Hoe werkt het?

Deelnemers aan het JGZ Richtlijnenspel worden geïnformeerd over 6 digitale innovaties die waardevol zijn voor de JGZ-praktijk. Verspreid over de periode van eind oktober 2020 tot en met begin februari 2021 krijgt iedere JGZ-innovatie een ‘themaweek’. In die week ontvangen deelnemers van het JGZ Richtlijnenspel vragen over de digitale innovatie in hun mailbox. Als jouw interesse over deze JGZ-innovatie gewekt is, kun je doorklikken naar extra informatie, maar het is ook mogelijk om extra vragen te maken of een quiz te spelen. Hiervoor log je in met het account voor het JGZ Richtlijnenspel, inloggen kan met jouw JGZ-mailadres. Voorafgaand aan iedere themaweek plaatsen we een nieuwsbericht op onze website, zodat de geïnteresseerden zich alvast kunnen inlezen in de innovatie en voor de fanatiekelingen om de vragen ‘goed’ te kunnen beantwoorden. 

Het JGZ E-Innovatiespel is een VIMP project met subsidie van ZonMw.

Ben je benieuwd?

Doe mee via de Vraag van Vandaag in het JGZ Richtlijnenspel, aanmelden kan door een mail te sturen naar richtlijn@ncj.nl. Houdt ook de nieuwsberichten op de NCJ-website in de gaten. Wil je graag meer weten, neem dan contact op met Aniek van den Braak via avandenbraak@ncj.nl

Bekijk ook: