Nieuws 31 januari 2019

Gratis prentenboek voor kersverse ouders om taalontwikkeling te stimuleren

Op 15 februari 2019 gaat de nieuwe traditie Welkom! van start. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf dat moment een prentenboek om te zingen als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het cadeau ophalen, door het tonen van het geboortekaartje of het inschrijfbewijs van hun kind in de boekhandel. Ook het NCJ steunt dit initiatief en roept JGZ-professionals op ouders te wijzen op het gratis prentenboek.

Welkom! wordt een nieuwe landelijke traditie, die geletterdheid in de samenleving ondersteunt. Partners die dit initiatief ondersteunen en verspreiden zijn WIJ Special Media (van WIJ Magazine en De Blije Doos). Aanstaande ouders die zich bij hen registreren, ontvangen bericht over het initiatief, en ze zullen hiervan op de hoogte worden gehouden. De samenwerking wordt nog verder uitgebreid, om zo toe te werken naar stevige ondersteuning van dit initiatief.

Slaap kindje slaap

Kinderen verdienen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid – en dat leven begint in de boekhandel! Het eerste prentenboek dat gratis wordt verstrekt (vanaf 15 februari) aan kersverse ouders is Slaap kindje slaap, een prachtig prentenboek om te zingen met de bekende kinderliedjes, van ‘Poesje mauw’ tot ‘In de maneschijn’. Hartverwarmend en kleurrijk geïllustreerd door Marijke ten Cate, die voor Lemniscaat eerder het vrolijke liedjesboek Joepie Joepie illustreerde. Slaap kindjes slaap bevat kinderliedjes die de allerkleinsten al vroeg met hun ouders mee kunnen zingen en daar gebaren bij kunnen maken. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs een gevoel voor taal. Het liedjesprentenboek is ook te koop in de boekhandel, voor de feestelijke prijs van € 9,95.

Meer informatie en promotiematerialen

Houd www.lemniscaat.nl/welkom in de gaten voor meer informatie over het initiatief, deelnemende boekhandels, samenwerkende organisaties en q&a’s.    

Wil je posters en/of flyers verspreiden binnen jouw JGZ-organisatie? Stuur een mail naar verkoop@lemniscaat.nl of bel naar 010 – 206 29 29.

Informatie over het boek Slaap kindje slaap

ill. Marijke ten Cate |gebonden, 32 pag. | prijs: € 9,95 of gratis aan baby’s tot 3 maanden ISBN: 978 90 477 1149 0 |

JGZ-richtlijn Taalontwikkeling

De JGZ heeft een belangrijke rol bij het monitoren van de taalontwikkeling van jeugdigen. Signalen van een achterstand of taalontwikkelingsstoornis kunnen op tijd waargenomen worden. Deze richtlijn geeft informatie over de normale en afwijkende taalontwikkeling en biedt handvatten aan JGZ-professionals om jeugdigen met problemen in de taalontwikkeling en hun ouders te begeleiden.  

Bekijk de richtlijn >

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.