Nieuws 19 juni 2017

Gezamenlijk standpunt voor de JGZ: Stop rookschade!

Elk kind en elke jongere heeft het recht om op te groeien in een rookvrije omgeving. Daarom hebben JGZ-professionals, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, een gezamenlijk Standpunt geformuleerd voor tabaksontmoediging.

Lees het gezamenlijke standpunt >

Het is een gezamenlijk standpunt van AJN Jeugdartsen Nederland en V&VN Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland– vakgroep Jeugd en is specifiek voor de JGZ. Het komt voort uit de plannen en behoeften van de Taskforce Rookvrije Start, waaraan AJN en V&VN vakgroep Jeugd beiden deelnemen. Daarnaast sluit het aan op het standpunt tabaksontmoediging van de KNMG uit 2016 en de CBO richtlijn behandeling tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning (2016), inclusief het addendum gedragsmatige en farmacotherapeutische stoppen met roken ondersteuning bij zwangere vrouwen (gereed circa september 2017). AJN en V&VN zijn naast de Taskforce Rookvrije Start ook partner in de Alliantie Nederland Rookvrij, een actief netwerk dat staat voor een Rookvrij Nederland en voor de Rookvrije Generatie. Het NCJ is ook een partner in de alliantie Nederland rookvrij.

Professionals slaan de handen ineen voor een rookvrije start, bekijk de video >

JGZ Preventieagenda
Gezondheid is één van de vier pijlers van de JGZ Preventieagenda. Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief Preventieagenda

Meer informatie

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.