Nieuws 30 april 2019

E-learning juridische toolkit online

In december 2018 heeft het NCJ de ‘Juridische Toolkit: Omgaan met privacy in de jeugdgezondheidszorg’ gepubliceerd. In de JGZ-academie is nu een e-learning van deze toolkit beschikbaar.

Iedere JGZ-professional werkt dagelijks met persoonsgegevens en heeft dus dagelijks te maken met privacy. Hoe je met deze persoonsgegevens om moet gaan valt onder regelgeving in verschillende wetten. In de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die sinds mei 2018 van toepassing is, is de regelgeving rondom privacy aangescherpt. In de juridische toolkit is deze informatie vertaald naar de uitvoeringspraktijk van de JGZ.

Het NCJ heeft, samen met een reviewgroep, een e-learning ontwikkeld. De reviewgroep bestond uit verschillende disciplines werkzaam binnen de JGZ en zij hebben meegelezen met het script en de toetsvragen.

In de e-learning leert de JGZ-professional hoe gehandeld moet worden in situaties waar de privacy van jeugdige en/of gezagdragers een rol speelt. De module bestaat uit de volgende onderdelen: Een introductie over privacy in de JGZ, weten met wie je te maken hebt; over leeftijdsgrenzen en gezag, rechten van jeugdigen en gezagdragers, informatie noteren, informatie delen en de uitzonderingen bij jeugdigen die in hun ontwikkeling bedreigd worden.

Vanaf heden staat de e-learning in de JGZ-academie. Voor deze e-learning is accreditatie aangevraagd voor de jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten. In de JGZ-academie staat de actuele stand van zaken voor welke discipline de accreditatie is goedgekeurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.