Nieuws 28 januari 2021

Door JGZ zelf ontwikkelde e-learnings nu in de JGZ Academie

In het project ‘E-learning Samen maken Samen delen’ hebben JGZ organisaties samen 5 e-learnings ontwikkeld die met alle JGZ organisaties gedeeld worden via de JGZ Academie: Van Wiechenonderzoek, Groei, Introductie in de JGZ, Mondzorg en Uniform registreren. Daarnaast is in samenwerking met MediaDiamant de e-learning Mediaopvoeding ontwikkeld.

Zelf e-learningen maken en aanpassen

JGZ organisaties kunnen zelf, of samen met een andere JGZ organisatie, een e-learning met verschillende oefeningen maken in de tool ’Zelf e-learning maken’ van het NCJ. Ook kun je in de tool eenvoudig aanpassingen doen om bijvoorbeeld een e-learning up-to-date te houden. Alle e-learnings worden vervolgens met elkaar gedeeld via de JGZ Academie van het NCJ.

De kosten voor het maken van één e-learning, vijf door anderen gemaakte e-learningen te krijgen en zes e-learningen te laten maken door professionals is vergeleken met de organisatie en uitvoering van zes fysieke scholingen. De inzet van e-learning is aanmerkelijk goedkoper gebleken. Afhankelijk van het aantal professionals dat de scholing volgt, levert het een besparing van 63-73% op.

Nu beschikbaar in de JGZ Academie

De JGZ-organisaties GGD regio Utrecht, GGD Kennemerland, Yunio, GGD Fryslan, JGZ Kennemerland, Jong JGZ hebben in dit project samen vijf e-learnings gemaakt: Van Wiechenonderzoek, Groei, Introductie in de JGZ, Mondzorg en Uniform registreren. Daarnaast is samen met MediaDiamant vorig jaar de e-learning Mediaopvoeding ontwikkeld en beschikbaar gesteld in de JGZ Academie. De e-learnings Van Wiechenonderzoek, Groei en Introductie in de JGZ zijn vanaf nu ook beschikbaar in de JGZ Academie. De e-learnings Mondzorg en Uniform registreren volgen binnenkort.
Het Project E-learning Samen maken Samen delen is uitgevoerd met Subsidie van ZonMw en als ZonMw project nu afgerond.

Ook meedoen?

In het voorjaar van 2021 starten we met een nieuwe groep JGZ organisaties die aan de slag gaan met de ontwikkeling van nieuwe e-learnings. Heb jij als JGZ professional interesse om hier aan mee te doen? Maak je interesse dan kenbaar door uiterlijk 24 februari een mail te sturen naar ndrost@ncj.nl. Begin maart volgt dan een informatieve bijeenkomst voor de geïnteresseerden.

Meer weten?

Nathalie Drost

adviseur

Lees meer over Nathalie Drost

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.