Nieuws 27 juli 2023

De SPARK-methode, werkwijze e-consulten en Balansmeter gaan over naar het NCJ

De SPARK-methode, werkwijze e-consulten en Balansmeter zijn recent overgedragen aan het NCJ die deze opneemt in haar beheer van en met de andere NCJ interventies. Ingrid Staal (ontwikkelaar en onderzoeker van de SPARK-methode, werkwijze e-consulten en Balansmeter) GGD Zeeland en het Julius Centrum/UMC Utrecht, zijn met het NCJ in gesprek gegaan over de borging en toekomst van de ontwikkelde methoden. Maatschappelijk belang stond hierbij voor alle partijen voorop, wat maakte dat we het relatief snel eens waren over de overgang van de methoden naar het NCJ. 

Het NCJ kijkt ernaar uit om de methoden samen met de huidige en toekomstige gebruikers door te ontwikkelen en in te bedden in de kwaliteitsborging van de overige NCJ interventies, de GIZ, Stevig Ouderschap, VoorZorg, Samen Starten en MAZL. Ingrid blijft betrokken bij de SPARK, e-consulten en Balansmeter waardoor het NCJ vanuit een goede basis de focus kan leggen op doorontwikkeling en onderzoek.

Ingrid is blij met deze stap: ‘Zeker na het overlijden van mijn onderzoekspartner en mede-ontwikkelaar van de methoden, Henk van Stel, is het nog belangrijker geworden de methoden goed te borgen. Als iemand maatschappelijk belang hoog in het vaandel had staan, was Henk dat. Het voelt voor mij niet alleen als een goede stap maar ook als nieuwe voeding voor de reeds ontwikkelde methoden.’

Een inspirerend vervolg

Het NCJ gaat de plannen voor kwaliteitsborging en doorontwikkeling van de overgedragen methoden nader uitwerken met aandacht voor digitale beschikbaarheid en dwarsverbanden met andere methodieken en interventies in beheer bij het NCJ.

Het NCJ kijkt uit naar een inspirerend vervolg en een mooie samenwerking met een toenemend aantal JGZ-organisaties.

Wil je meer weten? Aarzel dan niet om hieronder contact op te nemen met Ingrid Staal.

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.