Nieuws 21 februari 2023

De kwestie: meld ik wel of meld ik niet?

De vraag lijkt simpel, maar er gaat een wereld achter schuil. Professionals laten zich helpen met afwegingskaders, stroomschema’s en meldcodes. En ze hebben hun eigen normen, waarden en ervaringen. Nog steeds vind je het antwoord op deze vraag niet zonder buikpijn, zonder dat het een ‘zeurend steentje’ in je schoen achterlaat. Hoe doe je het juiste? Hoe voorkom je dat je alleen doet wat nodig is? Wat is eigenlijk het verschil tussen het juiste doen en het nodige doen? Meld je aan voor onze online dialoog en bekijk ons nieuwe onderwerp ‘Professionele dilemma’s’. 

“Ik hield me toch aan de meldcode? Ik volgde toch de richtlijn? Ik ga er toch niet over wat er daarna gebeurt?”

In de Kwestie op maandag 17 april van 15.30 – 17.00 uur gaan we hier op in. We bespreken aan de hand van de kernvraag: “meld ik wel of meld ik niet” de achtergronden die bij deze vraag spelen. De Kwestie is een online dialoog voor vakmensen die met jeugd en ouders werken over ingewikkelde zaken. Vertrouwelijkheid en veiligheid zijn van belang om te zorgen dat ervaringen ook goed gedeeld kunnen worden.

Meer informatie en aanmelden

Professionele dilemma’s

Als professional maak je voortdurend keuzes. Die keuzes kun je ook maken, omdat je daartoe opgeleid en bevoegd bent. Soms worden keuzes dilemma’s waar je last van hebt. Voor die dilemma’s is het leren werken met de principes van morele oordeelsvorming een oplossing.

Lees meer

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.